• Фејсбук
  • линкедин
  • твитер
  • youtube
страница-банер

Машина за сечење ПВЦ пена плоча

Машина за сечење ПВЦ пена плоча, исто така позната како машина за сечење со вибрирачки ножеви, има различни глави за сечење, вообичаените вклучуваат вибрирачки нож, пневматски нож, кружен нож, итн. Опремата прифаќа компјутерско сечење, висока прецизност на сечењето, нема потреба од калапи и е погодна за сечење разни материјали.

3ab41659710300d4856bea3fadb632b

Телото на опремата е заварено со дебелина на ѕидот од 6мм.Обезбедува опремата да не се деформира при долготрајна употреба.Тежината на целата машина е висока до 1,5 т, обезбедувајќи опремата да не се тресе при работа со голема брзина за да се обезбеди точност на сечењето на опремата.

2021_04_16_15_54_IMG_8998 - 副本

Предности на машината за сечење плочи од ПВЦ пена:

1. Прецизноста на сечењето е висока.Опремата го прифаќа системот за позиционирање на пулсот, а прецизноста на позиционирањето е ± 0,01 mm.Прецизноста на сечењето треба да се менува според промената на еластичноста на материјалот, а највисоката може да биде 0,01 mm.

2. Ефикасноста на сечењето е висока, опремата прифаќа увезен серво систем и е опремена со саморазвиен систем за сечење, а работната брзина може да достигне 2000mm/s.

3. Заштеда на материјали.Опремата има систем за автоматско наборување.Во споредба со рачното наборување, наборувањето на опремата може да заштеди повеќе од 15% од материјалите.

4. Заштита на животната средина, опремата прифаќа сечење на сечилото, нема чад, нема чуден мирис и ги исполнува националните барања за заштита на животната средина.


Време на објавување: 17-ти февруари 2023 година