• Фејсбук
  • линкедин
  • твитер
  • youtube
страница-банер

Предности на машината за сечење со вибрирачки нож со силикатни плочи

Машина за сечење силикатни плочие еден вид флексибилна опрема за сечење материјали, процесот на сечење е да се постави серпентина на автоматско полнење или плочата се става на површината на работната маса, верзијата се увезува во компјутерот, стартува функцијата за автоматско наборување, опремата започнува автоматски сечење по завршувањето на наборувањето, а материјалот автоматски се сече по завршувањето на сечењето.

2021_04_23_16_17_IMG_9312

Предности на машината за сечење силикатни плочи:

1. Опремата има функција за автоматско наборување, во споредба со рачно наборување, наборувањето на опремата заштедува повеќе од 15% од материјалите.

2. Опремата го прифаќа интегрираниот процес на заварување и системот за позиционирање на пулсот, точноста на позиционирањето на опремата е ± 0,01 mm, а точноста на сечењето е ± 0,01 mm.Точноста на сечењето на различни материјали ќе биде пристрасна, а најважниот фактор што влијае на точноста на сечењето на опремата е еластичноста на материјалот.

3. Брзината на сечење на опремата, работната брзина на опремата може да достигне 2000mm/s, а опремата интегрира автоматско хранење, сечење и растовар, а една машина може да замени 4-6 физички работници.

4. Силна применливост, опремата има нож за вибрации, пневматски нож, кружен нож, косо сечење и други алатки, погодни за сечење на различни материјали за звучна изолација.


Време на објавување: 14-ти јуни 2023 година